Okulumuzda Harezmi Eğitim Programı Uygulanmaktadır

Harezm eğitim modeli nedir?

Öğrencilerin günlük, gerçek yaşam problemlerini tanımlayıp, çözmek üzere algoritma tasarlayan, adım adım bu sorunun nasıl çözüleceğini belirleyip programlamanın gücünden faydalanarak yenilikçi fikirler üretme sürecidir.

12.02.2024 15

Harezmi Eğitim Modeli şifreleri şunlar: Disiplinler arası düşünme, birlikte tasarlama, öğrenme, inşa etme ve üretmedir. Bu sürecin pratiğe yansıyan tarafı ise, farklı branşlara sahip öğretmenlerin ders süreçlerine katılımı şeklinde oluyor. Bilgi temelli düşünme ve farkındalık becerilerinin artırılmasına yönelik çalışmalarla öncelikle bir sorun etraflıca düşünülüyor. Bu aşamada, farklı disiplinlerden de faydalanılıyor. Ardından ise, toplanan veriler yorumlanıp, belirlenen sorunun çözümüne dair öneriler saptanıyor.